Kurs / obuka

Posle više od 12 godina bavljenja fotografijom i 7 godina rada kao profesionalni fotograf venčanja, započeo sam sa sopstvenim radionicama i programima mentorstva za pojedince koji žele da unaprede svoje poslovanje, kao i veštine fotografije. Sve je počelo kao ideja jer sam na Instagramu, Facebooku, ali i uživo počeo da dobijam sve više pitanja o tome da li držim radionice, kurseve ili da li dajem privatne lekcije. Neko je želo da sazna osnove fotografisanja, neko naprednije stvari i obradu fotografija, a neko da nauči više o komunikaciji sa klijentima ili prosto kako da fotografiše celo venčanje. Kako sam par godina u nazad držao besplatne kurseve iz osnova fotografisanja i obrade, shvatio sam da bih to mogao da radim i on-line. Dopalo mi se ljude učiti o fotografiji, ali ne kroz čistu teoriju i praksu,  već i kroz korisne savete i kroz deljenje mojih iskustava sa venčanja i ostalih situacija vezanih za fotografiju.

Za mene biti fotograf venčanja nije samo posao. Smatram to privilegijom, jer me ljudi puštaju u svoje domove i dozovljavaju mi da prisustvujem nekim od najintimijih momenata u njihovim životima.  Takođe, smatram da je moja ljubav prema dokumentarnoj fotografiji doprinela tome da razvijem svoj stil, ali sam shvatio shvatio da je ovaj put samo niz iskustava koja nas čine boljim i spremnijim za svaku novu situaciju. Sada, kada sam tih iskustava skupio, mislim da je vreme da ih podelim i sa drugim ljudima kako bi oni mogli da prekoče stepenicu ili dve i skate put koji je potreban da bi se postalo dobar fotograf.


U ovom kursu / obuci, ću kroz početni razgovor da utvrdim snage i slabosti, te ću vam pomoći da:

• kupite odgovarajuću opremu / upoznate se sa osnovama fotografisanja i obrade / upoznate se sa naprednijim fotografiski tehnikama i obradom
• otkrijte svoj put / jedinstvenost i kako to da primenite u poslu (nemojte zaboraviti da smo svi jedinstveni i u tome je lepota ovog posla, te da ne moramo da kopiramo tuđi ukus kako bi našli klijente)
• postavite cene i naučite kako pristupiti komunikaciji sa mogućim klijentima
• kako da ljudima bude udobno i da vas prihvate kao čoveka, a ne samo kao fotografa i kako to primeniti na snimanjima (ovo je možda i najteži deo)
• kako da preživite ceo dan venčanja 🙂

Pokazaću vam svoj način rada od početka do kraja i odogovoriti na sva pitanja koja imate za mene, potpuno iskreno.
Ostaćemo u kontaktu te ćete imati mogućnost dalje komunikacije ukoliko bude trebali bilo kakav savet ili pomoć.

Kurs može biti:

ONLINE (sve, od početka do kraja, u dva dana ili podeljeno na sastanke od 2x5h ili 5x2h)
UŽIVO (2 dana, uključeno fotografisanje)
UŽIVO ILI ONLINE podeljeno u pojedinačne lekcije

Ukoliko vas bilo šta dodatno zanima slobodno mi pošaljite mail.