Kurs / obuka

kurs za fotografa

Kurs fotografije

Iz hobija se bavim fotografijm više od 14 godina, a profesionalno fotografišem venčanja skoro 8. Započeo sam sa sopstvenim radionicama i programima mentorstva za pojedince koji žele da unaprede svoje poslovanje, kao i veštine fotografije. Sve je počelo kao ideja jer sam na Instagramu i Facebooku, ali i uživo, počeo da dobijam sve više pitanja o tome da li držim radionice, kurseve ili da li dajem privatne lekcije. Neko je želeo da sazna više o opremi, neko je hteo da nauči osnove fotografisanja, neko naprednije stvari i obradu fotografija, a neko da nauči više o komunikaciji sa klijentima ili prosto kako da fotografiše celo venčanje. Par godina unazad sam držao kurseve i uživo, mahom kroz razne projekte, a delom i pojedincima. Posle nekog vremena sam shvatio da bih to mogao da radim i on-line.  Dopalo mi se ljude učiti o fotografiji, ali ne kroz čistu teoriju i praksu, na čega je svedena većina kurseva,  već i kroz korisne savete i kroz deljenje mojih iskustava sa venčanja i ostalih situacija vezanih za fotografiju. Drugačije je kada me možete pitati tačno šta Vas zanima, zaustaviti me, a ne preskakati snimljen video u nadi da ću reći baš ono što Vama treba. Svi smo drugačiji i na tome se zasniva ovaj kurs fotografije. Prvo ćete mi reći ko ste, šta ste i šta znate, a šta ne. Zatim zajedno možemo da odredimo šta Vam je cilj i koja znanja želite da vam prenesem te da iskrojimo poseban kurs fotografije baš za Vas..

Za mene biti fotograf venčanja nije samo posao. Smatram to privilegijom, jer me ljudi puštaju u svoje domove i dozvoljavaju mi da prisustvujem nekim od najintimijih momenata u njihovim životima.  Iskreno smatram da me iz mase fotografa izdvaja to što sam davno počeo da se bavim fotografijom i to iz čiste ljubavi. Mislim da moji klijenti, tj mladenci, to i te kako primete i znaju. Takođe, smatram da je moja ljubav prema dokumentarnoj fotografiji doprinela tome da razvijem svoj stil, ali sam shvatio shvatio da je ovaj put niz iskustava koja me čini boljim i spremnijim za svaku novu situaciju. Sada, kada sam tih iskustava sakupio, mislim da je vreme da ih podelim i sa drugim ljudima. Zaista smatram da mora proći neko vreme da bi osoba mogla biti u redu sa tim da svoja iskustva i savete podeli sa, a ja mislim da sam napokon došao do tog momenta u životu. Tu sam da kroz ovaj kurs fotografije pomognem kako bi Vi mogli da prekočite stepenicu ili dve i skratite put koji je potreban da bi ste postali dobar fotograf.


U ovom kursu / obuci, ću kroz početni razgovor da utvrdim snage i slabosti, te ću vam pomoći da:

• ukoliko već ne znate, kupite odgovarajuću opremu / upoznate se sa osnovama fotografisanja i obrade / upoznate se sa naprednijim fotografiski tehnikama i obradom
• otkrijte svoj put / jedinstvenost i kako to da primenite u poslu (nemojte zaboraviti da smo svi jedinstveni i u tome je lepota ovog posla, te da ne moramo da kopiramo tuđi fotografije kako bi našli prave klijente)
• postavite cene i naučite kako pristupiti komunikaciji sa mogućim klijentima
• kako da ljudima bude udobno i da vas prihvate kao čoveka, a ne samo kao fotografa i kako to primeniti na snimanjima (ovo je možda i najteži deo)
• kako da preživite ceo dan venčanja 🙂

Pokazaću vam svoj način rada od početka do kraja i odgovoriti na sva pitanja koja imate za mene. Potpuno iskreno i bez ustručavanja.
Ostaćemo u kontaktu te ćete imati mogućnost dalje komunikacije ukoliko bude trebali bilo kakav savet ili pomoć.

Kurs može biti:

ON-LINE (sve, od početka do kraja, u dva dana ili podeljeno na sastanke od 2x5h ili 5x2h)
UŽIVO, u Somboru, u našem studiu (2 dana, uključeno fotografisanje)
UŽIVO ILI ON-LINE podeljeno u pojedinačne lekcije

Ukoliko vas bilo šta dodatno zanima slobodno mi pošaljite mail.